Skip to content

Automatisering og elektronikkdesign, bachelor

July 19, 2021

På grunn av utelukkende tilbud på stillinger som petroleumingeniør siden 2016 har jeg valgt å studere automatisering og elektronikkdesign, bachelor.

Få yrkesgrupper har i løpet av din levealder endret verden mer enn elektroingeniørene. De har utviklet mye av teknologien som vi i dag tar for gitt. Tenk bare på smarttelefoner, flatskjermer, roboter og alt annet som vi bruker i hverdagen som inneholder elektronikk.

For å finne framtidens nye, smarte løsninger, trengs kompetanse og innovasjon. Bachelorstudiet i automatisering og elektronikkdesign utdanner deg til elektroingeniør med kompetanse innen analog og digital elektronikk, mikrokontrollere (ARM-prosessoren), forskjellige typer programmeringsspråk (Python, C, Matlab), regulerings- og styringsteknikk (automatisering), robotteknologi, måleteknikk og datakommunikasjon.



De fleste elektronikkemnene inneholder laboratoriearbeid med en blanding av praktisk og teoretisk oppgaveløsing, og dette arbeidet foregår ofte i grupper. Vi har også valgfag hvor du får anledning å spesifisere eget design av kretskortutlegg for prototypeproduksjon.

I løpet av studiet får du solid grunnlag av realfaglige emner som matematikk, fysikk og statistikk. Disse emnene gir deg de nødvendige redskap for å mestre de mer tekniske elektronikkemnene som kommer senere i studiet.

Les mer: Framtidens yrker – medisinsk teknolog

Videre lærer du deg grunnleggende kunnskaper om elektronikkomponenter og hva som trengs for å lage små datamaskiner ved bruk av mikrokontrollere. Du lærer deg forskjellige typer programmeringsspråk og laboratoriearbeidet knytter teori og praksis sammen. Du lærer også å utvikle kontroll- og styresystemer, som sammen med måleteknikk er viktig komponenter for å forstå hvordan industrielle automasjonssystemer fungerer.

I løpet av studiet skriver du flere tekniske rapporter som utvikler evnen til skriftlig kommunikasjon.

FNs bærekraftsmål 9: Innovasjon og infrastruktur

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Med bachelor i automatisering og elektronikkdesign bidrar du direkte inn i bærekraftsmål nr 9: Innovasjon og infrastruktur. God infrastruktur er en forutsetning for en bærekraftig fremtid, og for norske bedrifter handler dette målet om å oppgradere infrastruktur og omstille næringslivet gjennom mer effektiv bruk av ressurser og større anvendelse av miljøvennlige teknologiformer og industriprosesser. Dette kan du bidra til med din kompetanse.

Data- og elektronikkstudentene har sin egen linjeforening (LED) hvor du kan bli kjent med studentene fra ditt eget kull og andre klassetrinn. I løpet av studiet kan du som data- og elektronikkstudent engasjere deg i forskjellige studentprosjekter som for eksempel ION Racing og UiS subsea.

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a comment